La marea baixa i el cranc ha tret el cap. Preparat per deixar petjada allà on va, comença un llarg periple amb el cultrum a l’esquena. Mentre vigila que no s’ha oblidat res del seu equipatge, s’imagina recorrent tots els racons que es trobarà al seu pas per tal de comunicar i fer moure els peus de tots aquells que es creuin en el seu camí. Visitant i compartint el màgic món dels més menuts, li recorden que no deixi mai de somiar i de somriure: “a vegades els grans us oblideu d’aquestes coses”, li diuen, “així que posa tota l’atenció en el temps present”.

Més endavant, aventurant-se a la sabana africana, visita l’amic lleó, on aprèn a ser noble, tranquil i fort. Submergint-se a les aigües tranquil·les de la mar Mediterrània, comparteix moments i instants amb els amics, tot aprenent el llenguatge del món marí. Caminant, caminant s’endinsa als carrers i avingudes de la gran ciutat, on les ànimes d’aquests sonen sota el ritme del “soul” més desenfadat. Encuriosit, buscant i preguntant-se es planteja: Què som? On anem? Què volem fer? Llavors es fixa amb l’ocell que té el cant més melòdic i més singular… el mateix que quan bufa el vent s’enlaira i deixa que el corrent el transporti fins a terres estrangeres per nodrir-se de cultures i patrons de ritmes, per seguir creixent. Però com a tots els viatges, no tot amb el que es topa és un camí de roses. Coneix aquells que governen acompanyats de la cobdícia, les mentides, l’egoisme, la fam i la corrupció.

Com a cranc, el seu caminar és diferent: no va ni cap endavant ni cap enrere, sinó de costat, tot reivindicant la revolució de l’amor.

Així que crancs del planeta: la revolució comença ara!

Toni Adam: Guitarra, veu i percussions.
Eduard Casanova Benet ‘Esko’: Baix.
Luis Herrero: Bateria.
Roger Baiges: Teclat i veu.
Toni ‘Rude’ Letrán: Veu.
Adrià Ortiz: Acordió diatònic, saxo alt i percussions.
Miquel Radua ‘Madro’: Trompeta, guitarra i veu.
Josep M Vilanova ‘Chema’: Trompeta.
Joan Biarnés: Saxo tenor.
JC Martin ‘Boby’: Trombó de vares.

Han col.laborat:
Caye: Guitarres a Inspiration i A todos los cangrejos.
Joan Rubinat: Guitarres a And I the Lion i A todos los cangrejos.
Marc Vall: Percussions a Mares, And I the Lion, Jilguero i Open your eyes.

Volem agrair de tot cor a la gent que ens ha donat suport des de el primer dia, la família i els amics que ens han donat l’empenta necessària i a tots els que ens han ajudat en la creació d’aquest treball, als amics de Fred Secret i The Feos que ens van deixar assajar als seus locals així com als músics que han format part del grup i que formen part de la nostra família, en especial als nostres amics Raul “Delry” i Miqueló Prats i Enric Bescós per les seves lletres i la seva amistat.

També als col·lectius i associacions que ens han permès estar a l’escenari i fer el que més ens agrada fer. Gràcies a: Associació ‘Amics de Montferri’, Associació de joves ‘Jovens de Vilallonga del Camp’,Tròpic So, Ganjah Nigths de Radio Sant Pere i Sant Pau per fer-nos debutar i a les sales i bars on hem tocat. Agrair també les col·laboracions del “Caye” Costa, Marc Vall, Joan Rubinat del “Most Wanted Studio” que durant tot el procés de gravació ens ha tractat de meravella a més de col·laborar amb algunes guitarres i al Lluc Queralt per les seves fantàstiques fotografies. Volem donar les gràcies de manera molt especial al nostre company Miquel ‘Miki’ Requena que, a part que fer tota la part gràfica del disc. I també a tota la gent que ens segueix a la xarxa i als que a cada concert es deixen la veu amb nosaltres. Salut i Cultrum família!